aanpassing en uitbreiding praktijkruimte fysiotherapie in Eindhoven

« terug naar projecten
opgeknapte gevels
  • opdrachtgever: Fysiotherapie Gestel
  • locatie: Jan van Boendalelaan; Eindhoven
  • ontwerp: 2006
  • realisatie: 2006-2007

Een overbodig geworden gymlokaal uit de zestiger jaren is ooit door Fysiotherapie Gestel in gebruik genomen als praktijkruimte. In de loop der tijden is de praktijk gegroeid en het pand steeds verder ingevuld met een toenemend aantal behandelruimtes.

In 2004 zijn wij benaderd om een voorstel te doen voor uitbreiding op de bestaande locatie. Plannen in die richting zijn echter getorpedeerd door de gemeentelijke instanties. Uiteindelijk is besloten om, met een beperkt budget, het bestaande pand wat efficiŽnter in te delen en op te knappen.

Naast het verplaatsen van de entree en een aangepaste routing is het onder handen nemen van de gevels de meest opvallende ingreep. De oorspronkelijke gele bakstenen gevels en de onduidelijke gepleisterde plint van de gymlokalen hadden een matige uitstraling en werden veelvuldig geteisterd door graffiti.

Alle gevels zijn nu donkergrijs geschilderd, de getimmerde boeiboorden zijn vervangen door strakke grijze gevelplaten en alle kozijnen zijn wit geschilderd. Aan twee zijden van het gebouw zijn beukenhagen aangeplant ter bescherming van kwetsbare geveldelen.

Met deze relatief bescheiden ingrepen heeft het pand een compleet andere uitstraling gekregen en is sinds die tijd ook verstoken gebleven van graffiti.