kantoren in Stationskwartier - 's Hertogenbosch

« terug naar projecten
  • opdracht: NS Vastgoed bv. / JvdW-Projekt
  • locatie: stationsplein in 's Hertogenbosch
  • ontwerpstudie: 2002

Deze ontwerpstudie benut de twee laatste kavels aan het stationsplein in 's Hertogenbosch. 
Daarmee wordt de ontbrekende wand ingevuld van het nieuwe busstation, dat op zijn beurt weer aansluit op het voorplein van het stationsgebouw.

Het ontwerp is zorgvuldig ingepast op de verschillende schaalniveaus en afgestemd op de reeds aanwezige elementen en het huidige gebruik van het stationsplein.

Een arcade op de begane grond geeft maat en richting aan de verschillende voetgangers-stromen; de doorlopende baksteengevel smeedt de gevelwanden tot een geheel en de afwijkende materialisering van de vierde bouwlaag geeft ruimte aan de bestaande centrale colonnade op het busstation. Bijzondere aandacht is besteed aan de uitwerking van de achterzijden; hier wordt aangesloten op bestaande woonbebouwing.
De organisatie en inrichting van de plattegronden is geoptimaliseerd voor verhuur aan meerdere gebruikers.