drie woonhuizen aan de Willibrorduslaan te Waalre

« terug naar projecten
  • opdracht: VB&T makelaars
  • locatie: Willibrorduslaan, Waalre
  • ontwerp: 1984       [ism M.Otten / J.de Koning]
  • realisatie: 1985

Aan de Willibrorduslaan te Waalre, een belang-rijke doorgaande weg met voornamelijk voor-oorlogse villa-achtige bebouwing, is dit projectje voor een drietal woningen gerealiseerd. 

De jaren dertig vormgeving is een directe afgeleide van de bestaande bebouwing in de directe omgeving. De gevels zijn wit geschilderd [op cement pleisterwerk]; de kozijnen zijn lichtgrijs en zijn op veel posities overhoeks uitgevoerd in combinatie met aanvullend geveltimmerwerk. 

De woningen zijn standaard al voorzien van uitbouwen aan de voor- en achterzijde waardoor er op de begane grond relatief veel woonruimte is gerealiseerd en het totale bouwvolume bescheiden is gebleven. De opengewerkte en centraal gepositioneerde trappartij verdeeld de woonruimten in een ietwat "formeler" deel aan de straatzijde en "informelere" woonruimten samen met de keuken aan de tuinzijde. Daardoor ontstaan lange diagonale zichtlijnen die het ruimtelijk karakter van de begane grond extra accentueren.